Συνταγές με Καφέ - Γλυκά με Καφέ | ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΦΕΣ 1901

Γλυκές Συνταγές με Καφέ

Απρίλιος, 2020

Είναι Σάββατο πρωί. Αφού χουζουρέψεις λίγο στο κρεβάτι, σηκώνεσαι και ετοιμάζεις τον πρωινό σου καφέ για να ξυπνήσεις εντελώς και να γεμίσεις με την απαραίτητη ενέργεια. Αποφασίζεις ότι ένας καφές μόνο δεν αρκεί και έτσι…δεν φτιάχνεις άλλον, αλλά τσιμπάς ένα μπισκοτάκι καφέ και λίγη τάρτα με καφέ που είχε μείνει στο ψυγείο από χθες. Γιατί ναι, ο καφές τρώγεται το ίδιο ευχάριστα όσο πίνεται και μαζί του μπορείς να δημιουργήσεις τις νοστιμότερες συνταγές! Συνέχισε να διαβάσεις για να ανακαλύψεις γευστικότατες γλυκές συνταγές με καφέ για εσένα, την οικογένεια και την παρέα σου.

Γλυκά με Καφέ

 

Τιραμισού Συνταγή με Καφέ Εσπρέσσο

Συνταγή με Καφέ

Ίσως η πιο γνωστή και αγαπημένη συνταγή με καφέ εσπρέσσο που κυκλοφορεί και που, κατά πάσα πιθανότητα, έχεις δοκιμάσει. Αν όχι ή αν απλά ψάχνεις την πιο γευστική και εύκολη συνταγή για τιραμισού, εμείς στραφήκαμε στον αγαπημένο Τάσο Αντωνίου και εντυπωσιαστήκαμε! Δες τη συνταγή εδώ: https://www.mamapeinao.gr/tiramisou και με βίντεο!

Υλικά:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 δόση εσπρέσσο
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο

Παρασκευή:

  1. Στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματίσει απαλές κορυφές.
  2. Σε μπολ αναμειγνύουμε το τυρί μασκαρπόνε. Προσθέτουμε στο μασκαρπόνε τη σαντιγί και αναδιπλώνουμε το μείγμα με μαρίζ απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και ένα σχηματιστεί μια βελούδινη παχύρρευστη κρέμα.
  3. Σε βαθύ και μεγάλο πιάτο βάζουμε τον εσπρέσο. Βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα στον καφέ και δημιουργούμε μια στρώση από μπισκότα σε ταψάκι 20 εκ. Απλώνουμε από πάνω την μισή ποσότητα κρέμας. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότα-κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο την επιφάνεια.
  4. Παγώνουμε το τιραμισού για 2-3 ώρες. Κόβουμε σε κομμάτια αφού παγώσει και σφίξει καλά.
  5. Απολαμβάνουμε το υπέροχο αποτέλεσμα!

Μπράουνι Γλυκό με Καφέ

Γλυκό με Καφέ

Αυτό το επιδόρπιο καφέ είναι πεντανόστιμο και ιδανικό για ένα παιδικό πάρτυ, ένα κέρασμα στο γραφείο και κάθε είδους εκδήλωση.

Υλικά:

  • 2 αβγά
  • 30 ml κακάο
  • 120 ml καφέ φίλτρου
  • 480 γραμ. ζάχαρη
  • 480 γραμ αλεύρι
  • 180 γραμ. βούτυρο
  • 2,5 γραμ. βανίλιας
    120 γραμ. γιαούρτι
  • 2,5 γραμ. μπέικιν πάουντερ

Παρασκευή:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και τη σκόνη καφέ.
  2. Αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Προσθέτουμε  το γιαούρτι, τη μαγιά, τα αβγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ξανά ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί .
  5. Ψήνουμε στους 200º C για 20 λεπτά
  6. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου
  7. Απολαμβάνουμε!

Πηγή: cookpad.com


Μάφιν Γλυκό με Καφέ Καπουτσίνο

Συνταγή με Καφέ Καπουτσίνο

Τα μάφινς είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσεις ένα ατομικό, χορταστικό γλύκισμα. Στη συνταγή αυτή γίνονται ακόμη πιό νόστιμα, με την προσθήκη του αγαπημένου μας καφέ καπουτσίνο.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 φλιτζάνι δυνατό κρύο καφέ καπουτσίνο
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη

Παρασκευή:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 φορμάκια για μάφινς
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ το αλάτι και τη ζάχαρη.   Ανοίγουμε στη μέση των υλικών μία γούβα.
  4. Χτυπάμε το αυγό με την κρέμα γάλακτος
  5. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε σταδιακά και ανακατεύουμε το μείγμα κρέμας-αυγού και τον καπουτσίνο στην τρύπα του μεγάλου μπολ.
  6. Γεμίζουμε τα φορμάκια κατά τα 2/3 γιατί θα φουσκώσουν
  7. Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά
  8. Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  9. Απολαμβάνουμε αφράτα μάφινς με γεύση καπουτσίνο!

Πηγή: cookpad.com


Μπισκότα με Γεύση Ελληνικού Καφέ

Μπισκότα με Γεύση Ελληνικού Καφέ

Ξέρουμε ότι απολαμβάνεις τον ελληνικό καφέ σου περισσότερο με αργές γουλιές και με συνοδεία ένα γευστικό μπισκότο. Τι θα έλεγες να τα συνδυάσεις και να φτιάξεις μπισκότα με ελληνικό καφέ;

Υλικά (για 40 μπισκότα περίπου):

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ελληνικό καφέ
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 1 αυγό

Παρασκευή:

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και τον ελληνικό καφέ.
  2. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το προσθέτουμε. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι η ζύμη μας να έχει υφή σαν ψίχουλα.
  3. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί και να μπορεί να δουλευτεί. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε 1-2 κουταλιές κρύο νερό.
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε μία μπάλα, την τυλίγουμε σε σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο να «σταθεί» για μισή ώρα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ή τέσσερα μέρη.
  6. Κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
  7. Πιέζουμε την κάθε μπάλα να πλατύνει και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο φύλλα από χαρτί ψησίματος.
  8. Με τον πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους λίγο μικρότερο από μισό δάχτυλο.
  9. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα μπισκότα με πλευρά 3 εκατοστά.
  10. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη ζύμη.
  11. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε δύο ρηχά ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
  12. Αφήνουμε να κρυώσουν

Tip: Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα κάνετε σάντουιτς ανά δύο, τοποθετώντας ανάμεσά τους από ένα λουκούμι τριαντάφυλλο κομμένο στη μέση οριζοντίως.

Απολαμβάνουμε τον ονειρεμένο συνδυασμό μπισκότου με ελληνικό καφέ!

Πηγή: sweetly.gr


Συνταγή Tούρτας με Καρύδι & Μόκα

Συνταγή Τούρτας με Καφέ

Ποιός δεν έχει σκεφτεί να φτιάξει μια ολόδική του τούρτα, για να έχει ακριβώς τη γεύση που θέλει και να εντυπωσιάσει; Τώρα μπορείς, με την εύκολη και πεντανόστιμη αυτή συνταγή με καφέ για τούρτα καρύδι-μόκα

Υλικά:

  • 4 αβγά
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού καρύδι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φυτική κρέμα ερμόλ
  • 1 κουταλιά του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι

Παρασκευή:

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με την άχνη, προσθέτουμε τα καρύδια, το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κονιάκ και ξαναχτυπάμε.
  2. Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί Νο28 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Ξέρουμε ότι το μείγμα μας είναι έτοιμο όταν βυθίζουμε σε αυτό ένα μαχαίρι και βγαίνει καθαρό.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το κόβουμε στη μέση κατα μήκος.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το μισό λεμόνι για 5 λεπτά για να ετοιμάσουμε το σιρόπι.
  5. Προσθέτουμε με μια μικρή κουτάλα το σιρόπι στο ένα μισό του μείγματος στην πιατέλα που θα στήσουμε το γλυκό και το δεύτερο μισό το σιροπιάζουμε σε ένα πιάτο για να το αναποδογυρίσουμε. Προσέχουμε να μην τρέξει το σιρόπι.
  6. Στο μίξερ μας χτυπάμε το ζαχαρούχο με το ερμόλ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή σαντιγύ. Χωρίζουμε τη σαντιγύ στα δύο.
  7. Διαλύουμε τον καφέ μέσα στο γάλα και το προσθέτουμε στη μισή σαντιγύ.
  8. Στον ένα μισό του μείγματος (στην πιατέλα) απλώνουμε τη λευκή σαντιγύ. Απο πάνω αναποδογυρίζουμε το άλλο μισό (του πιάτου).
  9. Καλύπτουμε με τη σαντιγύ μόκας.
  10. Απολαμβάνουμε τη δημιουργία μας!

Πηγή: cookpad.com


Τούρτα – Γλυκό με Στιγμαίο Καφέ

Γλυκό με Νες Καφέ

Αν αναζητάς μια πιο πρωτότυπη και ασυνήθιστη τούρτα, τότε αυτή η συνταγή με καφέ είναι η ιδανική. Εύκολη και δροσερή, η τούρτα νες καφέ θα εντυπωσιάσει και ενθουσιάσει.

Υλικά:

Παντεσπάνι

  • 6 αυγα
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 μπεικιν πάουντερ

Σιρόπι

  • 20 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 9 κουταλιές σούπας κακάο
  • 3 κουταλιές σούπας στιγμαίο καφέ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό

Κρέμα

  • 2 κουτιά άλσα τοπ
  • 2 κούπες γάλα εβαπορέ
  • 10 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 χούφτα καβουρδισμένα ή καραμελωμένα τριμμένα αμύγδαλα

Παρασκευή:

  1. Φτιάχνουμε το παντεσπάνι χτυπώντας τους κρόκους με τη ζάχαρη, τα ασπράδια μαρέγκα. Προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ λίγο μαρέγκα και το μείγμα με το μπέικιν και το αλεύρι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμους. Το παντεσπάνι καλό είναι να έχει φτιαχτεί από την προηγούμενη ημέρα.
  2. Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας στην κατσαρόλα όλα τα υλικά του μαζί και μόλις πάρουν βράση και διαλυθούν εντελώς, το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Φτιάχνουμε την κρέμα χτυπώντας όλα τα υλικά της κρύα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί .
  4. Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση. Βάζουμε το μισό σιρόπι και λίγη παραπάνω από τη μισή σαντιγί στο κάτω παντεσπάνι. Στο άλλο μισό, από τη μέσα πλευρά (όχι από την κρούστα), βάζουμε το υπόλοιπο σιρόπι και το τοποθετούμε πάνω στο άλλο παντεσπάνι με τη μέσα πλευρά να κοιτάει προς τα κάτω.
  5. Γαρνίρουμε από πάνω με τη σαντιγί και ρίχνουμε τα καβουρδισμενα ή καραμελωμένα αμύγδαλα.
  6. Βάζουμε την τούρτα 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
  7. Απολαμβάνουμε αυτή την ιδιαίτερη συνταγή με καφέ!

Πηγή: cookpad.com


Κέικ με Στιγμαίο Καφέ

Κέικ Συνταγή με Καφέ

Το κέικ είναι ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας. Είτε με το πρωινό σου, είτε ως συνοδευτικό στον απογευματινό σου καφέ, είτε στο κλείσιμο ενός χορταστικού δείπνου. Σε αυτή τη συνταγή με καφέ, ενισχύεται με την αγαπημένη σου γεύση.

Υλικά:

Για το κέικ

  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας στιγμιαίο καφέ
  • 6 αβγά
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
  • 175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 κουταλιές σούπας αμύγδαλα

Για την κρέμα

  • 200 γρ. μασκαρπόνε
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κουταλιά γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη

Παρασκευή:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  2. Σε ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ. με αποσπώμενη βάση για κέικ, βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε από πάνω στη βάση του μία λαδόκολλα πιέζοντας καλά πάνω στο ταψάκι για να κολλήσει καλά.
  3. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί σε μπεν μαρί  ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Όταν λιώσουν ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το στιγμιαίο καφέ.
  5. Βάζουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι τα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη.
  6. Περνάμε το αλεύρι και τη σκόνη αμυγδάλου από μια σίτα σε ένα μεγάλο μπολ.
  7. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα , την καστανή ζάχαρη και τη λευκή μαζί με τα αυγά και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα (7-8 λεπτά).
  8. Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ (αλεύρι, σκόνη αμυγδάλου) και ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις πάλι με τη σπάτουλα.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 50-60 λεπτά (το κέικ θα μείνει ζουμερό στη μέση).
  10. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
  11. Χτυπάμε όλα τα υλικά για την κρέμα στο χέρι με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας. (Αν δούμε ότι έχει σφίξει πολύ, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος).
  12. Σερβίρουμε με κόκκους καφέ και την κρέμα πάνω από το κέικ και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.
  13. Απολαμβάνουμε το εύκολο και πεντανόστιμο κέικ που μόλις δημιουργήσαμε!

Πηγή: akispetretzikis.com


Συνταγή για Πανακότα με Καφέ

Γλυκά με Καφέ

Για εσένα που θέλεις ένα νόστιμο, δροσιστικό και ελαφρύ γλυκό, υπάρχει η ιδανική συνταγή με καφέ για να δημιουργήσεις γρήγορα και εύκολα μια πεντανόστιμη πανακότα!

 

Υλικά:

  • 400 ml. γάλα 0%
  • 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη
  • 30 ml. λικέρ αμαρέτο
  • 2 κουταλιές έτοιμη σκόνη καπουτσίνο ή 1 σφηνάκι καφέ εσπρέσσο
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη (προαιρετικά)

Παρασκευή:

  1. Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με λίγο νερό μέχρι να φουσκώσει
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν το γάλα, το λικέρ, οι βανίλιες και ο καφές.
  3. Ρίχνουμε το βραστό μείγμα στο μπολ με τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτηράκια (η συνταγή βγάζει 4 μερίδες).
  5. Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει για 4-6 ώρες.
  6. Απολαμβάνουμε την εύκολη και ελαφριά πανακότα που δημιουργήσαμε από αυτή τη συνταγή με καφέΠηγή:cookpad.com

 

Αν σου ανοίξαμε την περιέργεια αλλά και την όρεξη και θέλεις να δοκιμάσεις μία ή περισσότερες συνταγές, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το e-shop μας και να αποκτήσεις τον καφέ που καλύτερα ταιριάζει με τη δημιουργία που επέλεξες!