Καφές Ιδιότητες - Ελληνικός, Εσπρέσσο, Φίλτρου - ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΦΕΣ 1901

Εκλεκτοί καφέδες

Η απόλαυση του καφέ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: εκλεκτές πρώτες ύλες, ισορροπημένο χαρμάνι (πρόσμιξη των διαφόρων ποικιλιών και ειδών καφέ), γνώση και μεράκι στο καβούρδισμα. Όντας ένας από τους αρχαιότερους οίκους καφέ της Αθήνας, έχουμε αναγάγει σε τέχνη την παρασκευή του καφέ, μια τέχνη η οποία έχει τελειοποιηθεί από γενιά σε γενιά εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Οι καφέδες μας ψήνονται με τον ίδιο τρόπο εδώ και δεκαετίες, στο παραδοσιακό καβουρδιστήρι μας, χωρίς προσθήκη συντηρητικών ή άλλων χημικών ουσιών, προσφέροντάς σας την απόλαυση, τα οφέλη και τις ευεργετικές ιδιότητες του καλού, παραδοσιακού ελληνικού και όχι μόνο καφέ.

Ποικιλίες & χαρμάνια

Για την παρασκευή του καφέ μας χρησιμοποιούμε τα πιο φρέσκα και εκλεκτά χαρμάνια από τις πιο περίφημες ποικιλίες καφέ. Κάθε γουλιά καφέ περιέχει τις δυνατές και απολαυστικές γεύσεις της Βραζιλίας, της Κολομβίας, της Γουατεμάλας, των Ινδιών και άλλων χωρών με παράδοση στην παραγωγή του καφέ. Οι καφέδες μας καβουρδίζονται κάθε πρωί και αλέθονται μπροστά σας για να διατηρούν αμείωτη τη φρεσκάδα, τη γεύση και το άρωμά τους.

φρεσκοκαβουρδισμενος ελληνικος καφες

Στο κατάστημά μας θα βρείτε όλα τα είδη καφέ: καφές ελληνικός, καφές φίλτρου («γαλλικός»), καφές espresso, στιγμιαίος καφές. Ο καφές μας διατίθεται είτε σε κόκκους είτε αλεσμένος, με ή χωρίς καφεΐνη.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού καφέ

Όπως έχει κατά καιρούς αποδειχθεί από διάφορες μελέτες, οι ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού καφέ είναι πολυάριθμες: ο ελληνικός καφές προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό, καθώς είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά, μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφράγματος, ενισχύει την υγεία των κυττάρων και επιδρά θετικά στη μακροζωία. Επιπλέον, στη σωστή δοσολογία, και αν δεν συνοδεύεται από ζάχαρη, δεν προσθέτει θερμίδες, καθώς οι κόκκοι του καφέ είναι φτωχοί σε λίπος και υδατάνθρακες.

ελληνικος καφες