Η ιστορία του καφεκοπτείου Ριζόπουλου

Η διαδρομή της παραδοσιακής συνταγής του ελληνικού καφέ από το 1901 μέχρι σήμερα

Η ιστορία της ενασχόλησης της οικογένειας Ριζόπουλου με τον καφέ τοποθετείται στις αρχές του εικοστού αιώνα, και συγκεκριμένα στο μακρινό 1901, όταν ο Ανδρέας Ριζόπουλος εγκαταλείπει την Αιγιάλεια και εγκαθίσταται στην Αθήνα, όπου και τριγυρνά στα στενά, τις πλατείες και τις αγορές της πόλης με το ποδήλατό του και αλέθει κόκκους καφέ με έναν μικρό χειροκίνητο μύλο για τους περαστικούς και τους θαμώνες των παραδοσιακών καφενείων της εποχής, οι οποίοι επέμεναν ιδιαίτερα στο ποιοτικό χαρμάνι και στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του ελληνικού καφέ (στη χόβολη).

Το παραδοσίακό μας χαρμάνι είναι το απόσταγμα της εμπειρίας και της παράδοσης τριών γενεών και φέρνει στο φλυτζάνι σας τη μοναδική γεύση και το πλούσιο άρωμα που απολαμβάνετε εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Ο καφές μας εξακολουθεί να παρασκευάζεται από μια επιχείρηση η οποία παραμένει οικογενειακή και δεν ξεχνά πώς φτιάχνεται ο παραδοσιακός καφές, με ουσιαστική, προσωπική σχέση και ενδιαφέρον για τους πελάτες της, τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Παράλληλα, διατηρεί συνεργασίες και στο εξωτερικό, σε χώρες όπως Γερμανία, Λουξεμβούργο, ΗΠΑ κ.α.

Παλαιό έντυπο υλικό

Ο καφές ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ σας συντροφεύει για περισσότερα από 100 χρόνια. Συνεπώς υπάρχουν κρυμμένες μέσα του εξαιρετικές παραδοσιακές αναμνήσεις. Μερικές από αυτές διασώζονται μέχρι και σήμερα.