Ελληνικός Καφές Συνταγή - ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΦΕΣ 1901

Η ιστορία του καφεκοπτείου Ριζόπουλου

Η διαδρομή της παραδοσιακής συνταγής του ελληνικού καφέ από το 1901 μέχρι σήμερα

Η ιστορία της ενασχόλησης της οικογένειας Ριζόπουλου με τον καφέ τοποθετείται στις αρχές του εικοστού αιώνα, και συγκεκριμένα στο μακρινό 1901, όταν ο Ανδρέας Ριζόπουλος εγκαταλείπει την Αιγιάλεια και εγκαθίσταται στην Αθήνα, όπου και τριγυρνά στα στενά, τις πλατείες και τις αγορές της πόλης με το ποδήλατό του και αλέθει κόκκους καφέ με έναν μικρό χειροκίνητο μύλο για τους περαστικούς και τους θαμώνες των παραδοσιακών καφενείων της εποχής, οι οποίοι επέμεναν ιδιαίτερα στο ποιοτικό χαρμάνι και στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του ελληνικού καφέ (στη χόβολη). Μερικά χρόνια αργότερα, η επιχείρηση περνά στα χέρια του αδερφού του, Χαράλαμπου.

Το παραδοσιακό μας χαρμάνι είναι το απόσταγμα της εμπειρίας και της παράδοσης τριών γενεών και φέρνει στο φλιτζάνι σας τη μοναδική γεύση και το πλούσιο άρωμα που απολαμβάνετε εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Ο καφές μας εξακολουθεί να παρασκευάζεται από μια επιχείρηση η οποία παραμένει οικογενειακή και δεν ξεχνά πώς φτιάχνεται ο παραδοσιακός καφές, με ουσιαστική, προσωπική σχέση και ενδιαφέρον για τους πελάτες της, τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Παράλληλα, διατηρεί συνεργασίες και στο εξωτερικό, σε χώρες όπως Γερμανία, Λουξεμβούργο, ΗΠΑ κ.α.

Παλαιό έντυπο υλικό

Ο καφές μας, σας συντροφεύει για περισσότερα από 120 χρόνια. Συνεπώς υπάρχουν κρυμμένες μέσα του εξαιρετικές παραδοσιακές αναμνήσεις. Μερικές από αυτές διασώζονται μέχρι και σήμερα.

Κουτί ρόφημα ρεβύθι

1940

ριζοπουλος ρεβιθι

Γίνε μέλος

Αποθήκευσε τα στοιχεία σου μια φορά, παρακολούθησε την παραγγελία σου ή κάνε την ίδια παραγγελία ξάνα!

καφες ριζοπουλος

Γίνε τώρα μέλος και με την πρώτη σου παραγγελία ως μέλος διάλεξε εσύ το δώρο σου!